Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

5 bevált módszer a legjobb munkavállalók megtartásához

2017. júl 18. • Hírek

Egy kulcsember távozása hatalmas érvágás még a legnagyobb vállalkozások számára is. Nézzen meg 5 hatékony megoldást, ami segít megtartani a leghatékonyabb kollégákat.

5 bevált módszer a legjobb munkavállalók megtartásához

Miért fontos a cég kulcsszereplőinek megtartása?

Minden egyes vállalkozásban akad legalább egy kolléga, aki nélkül látványosan csökken a termelékenység, a napi munkafolyamatok pedig káoszba fulladnak. A pótlásuk sokszor ráadásul szinte lehetetlen, az új munkavállaló betanítása pedig rengeteg időt és költséget emészt fel.

A Sponsorem kifejlesztett egy utalványkártyát, ami egyszerre nyújt tökéletes megoldást a vezetők és a munkavállalók számára, hiszen:

 • egyszeri, minimális adminisztrációval jár,
 • nem kell havonta bajlódni a papírmunkával,
 • bármikor percek alatt feltölthető a kívánt összeggel online,
 • tulajdonosa bárhol fizethet vele, ahol ez bankkártyával is lehetséges,
 • világszerte 35 millió üzletben fogadják el,
 • így tökéletesen illeszkedik a kulcsfontosságú kollégák változó céljaihoz,
 • kreatív, széles körűen felhasználható motivációs eszközként viselkedik.

5 módszer, amivel hatékonyan motiválhatja kulcsfontosságú kollégáit

1. Jutalom egy sikeres projekt lezárásaként

A munkavállalókat sokkal jobban motiválja az, hogy egy értékes vállalkozásban vehetnek részt, mint elsőre gondolná. Jutalmazza kollégáit egy különösen eredményes projekt után, így a cég sikerét a sajátjukként élik majd meg. Nem éppen rossz kezdet az elköteleződés kialakításához, igaz?

2. Hónap vagy év dolgozója jutalom jutalom kiosztása

A vállalkozás eredményei mellett fontos, hogy a munkavállalók egyéni sikerélményeket is megélhessenek. Egy hónap vagy akár év dolgozója cím odaítélésével például egy szemfüles vezető két legyet is üthet egy csapásra, hiszen:

 • a díj egyfelől szakmai elismerés, amivel a kolléga visszacsatolást kap a teljesítményéről,
 • másfelől a jutalom anyagi vonzata a többi munkavállalót is nagyobb erőbedobásra ösztönzi.

A tapasztalatok alapján a PRÉMIUM Utalványkártya korosztálytól függetlenül telitalálat. Mivel világszerte több millió üzletben elfogadják, kollégái biztosan megvásárolhatják, amire igazán vágynak.

3. A kollégák cégnél eltöltött éveinek jutalmazása

Persze azért az sem probléma, ha egyéb úton is érzékelteti a munkavállalókkal, hogy mennyire fontosak a vállalkozás számára. Egy jubileum megünneplése például tökéletes alkalom arra, hogy megajándékozza egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával kollégáit. A kártyára feltöltött összeg a cégnél eltöltött évek számával akár növekedhet is, a tulajdonosa pedig a legkülönfélébb célokra felhasználhatja azt.

4. A kulcsfontosságú kollégák pihenésének támogatása

Az elmúlt években egyre elterjedtebb jelenség a burn out, vagyis a munkahelyi kiégés. Ez a folyamat az elvégzett munka mennyisége miatt éppen a vállalkozás kulcsszereplőinél fordul elő a leggyakrabban.

A kiégett kollégák teljesítménye hosszabb-rövidebb távon jelentősen visszaesik, de nem ritka, hogy a szakmájukat is feladják. Éppen ezért különösen fontos számukra, hogy új élményekkel gazdagodjanak, feltöltődjenek. Ajándékozza meg munkavállalóit egy szabadon felhasználható utalvánnyal, és bízza rájuk a kikapcsolódás formáját legyen az akár:

 • egy hosszú wellness hétvége,
 • nyaralás a tengerparton,
 • színházi élmény,
 • sporttevékenyég.

5. Díjazza a kollégák erőfeszítéseit a legfontosabb pillanatokban

Ha szeretné megtartani a legfontosabb kollégákat, akkor erős kötödést kell kialakítani a vállalkozás irányába. Ez természetesen javarészt szakmai alapon történik, de sokat segíthet néha egy személyes figyelmesség is.

A házasság vagy családalapítás előtt álló munkavállalók jutalmazása például remek alkalom arra, hogy elismerje erőfeszítéseiket, és jelezze, hogy a vállalkozás hosszú távra tervez velük. Egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya ebben a szituációban is remek megoldás, hiszen kollégája megvásárolhatja vele a pelenkától kezdve a vitaminokon át a babaruhákat is. De ugyanígy kifizetheti vele az esküvő díszleteit vagy éppen az ételeket.

Tartsa meg vállalkozása kulcsembereit, ismerje meg a Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya előnyeit»