Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

5 gyakori tévhit a pénzügyi tanácsadókról - és a valóság

2017. máj 9. • Hírek

A pénzügyi tanácsadókkal kapcsolatban számos tévhit él, pedig szakértelmükkel könnyedén kialakítható a tökéletes juttatási rendszer. Nézze meg, hogy miért érdemes pénzügyi tanácsadó segítségét kérni a tévhitek ellenére.

5 gyakori tévhit a pénzügyi tanácsadókról - és a valóság

1. tévhit: A pénzügyi tanácsadó nem ismeri a céget, ezért nem tudhatja mire van szüksége

De könnyen és gyorsan megismerheti! Egy rutinos pénzügyi tanácsadó ugyanis számos vállalkozással találkozott már. Így néhány jól irányzott kérdéssel képes akár egy óra alatt pontos képet kialakítani egy számára ismeretlen cégről is.

A szervezettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és igények felmérése után személyre szabott juttatási rendszert alakít ki. Ez pedig amellett, hogy tökéletesen illeszkedik a dolgozók igényeihez, még a vállalkozás számára is komoly összegeket takarít meg.

2. tévhit: A pénzügyi tanácsadók bevált sémák szerint dolgoznak

Sokan feltételezik tévesen, hogy a pénzügyi tanácsadók nagyjából minden cégnek ugyanazt vagy nagyon hasonló juttatási csomagokat ajánlanak. Pedig a valóságban pont az ellenkezője történik. Egy szakértő ugyanis számos utalvány közül, akár dolgozónként személyre szabottan választja ki az ideális juttatási formát.

Már a bemelegítő kérdések során feltérképezi a vállalkozás céljait, ami alapján kialakítja az ideális juttatási rendszert. Közben pedig figyelembe veszi a

  • a munkavállalók életkorát, érdeklődési körét, szükségleteit,
  • a cég anyagi lehetőségeit, a juttatási kerethez rendelkezésre álló összeg mennyiségét,
  • a juttatási csomag célját (pl.: juttatások emelése, utazási támogatás).

Így például, ha a vállalkozás legfontosabb célja, hogy a fiatal munkavállalókat motiválja anélkül, hogy ez komoly költségekkel járna, akkor egy pénzügyi tanácsadó:

  • szakértelme és az utalványok adta lehetőségek alapján felvázolja, hogyan motiválhatná hatékonyan a fiatalokat (pl.: koncertek, modern számítástechnikai eszközök),
  • megmutatja azokat az adómentes utalványokat, amelyekkel ezek a termékek és szolgáltatások beszerezhetőek.

3. tévhit: A juttatási rendszerek bonyolultak

A tökéletes juttatási rendszer csak első ránézésre tűnik bonyolultnak. Éppen ezért célszerű pénzügyi tanácsadó segítségét kérni, aki ismeri:

  • az utalványok széles, személyre szabható választékát,
  • a költséghatékony megoldásokat,
  • a jogszabályi változásokat,
  • az olyan szakmai finomságokat, amelyekkel még többet lehet spórolni.

A szakértő az egy órás konzultáció alatt átláthatóvá teszi a béren kívül adható juttatások piacát, aminek átfésülése és megismerése egyébként heteket venne el a vállalkozás életéből.

4. tévhit: A tökéletes juttatási csomag sok adminisztrációval jár

Tapasztalataink szerint rengeteg vezető tart attól, hogy a személyre szabott juttatási csomag kialakítása rengeteg és folyamatos adminisztrációval jár. Emiatt sokan már el sem jutnak addig, hogy megismerjék azokat a megoldásokat, amelyekkel rengeteg időt és pénzt spórolhatnának meg.

Pedig a Sponsorem utalványai esetében csak a szerződéskötéskor kell a papírmunkával foglalkozni, amiben a pénzügyi tanácsadó szintén segít. Az adminisztráció ezután minden hónapban letudható néhány perc alatt egy könnyen és kényelmesen kezelhető online felületen.

5. tévhit: A pénzügyi tanácsadókat csak a jutalék érdekli

Egy szakértő számára a komoly szakmai hírnév, a megbízhatóság és a hasznos tanácsok hosszú távon sokkal kifizetődőbbek, mint az egyszeri magas jutalék.

Ha a megrendelő elégedett és hosszú távon tudnak együtt dolgozni, az számára is biztos bevételi forrást jelent. Ráadásul a vállalkozás így jó eséllyel ajánlja majd őt üzleti partnerei és ügyfelei számára is, így a cég számára ideális juttatási csomag összeállításával a pénzügyi szakemberek is nyernek.

Ne hagyja, hogy a tévhitek miatt vállalkozása elessen a tökéletes juttatási rendszertől! Kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra, és ismerje meg lehetőségeit. »