Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

5 ok, hogy miért bízza a juttatási csomag összeállítását szakértőre

2017. ápr 11. • Hírek

A juttatási csomag összeállítása komoly kihívás, ha szeretné, hogy munkavállalói is elégedettek legyenek és cége is jól járjon. Tudja meg, hogyan spórolhat meg rengeteg időt és költséget egy szakértő segítségével, ha a tökéletes juttatási rendszert szeretné megalkotni.

5 ok, hogy miért bízza a juttatási csomag összeállítását szakértőre

Bízza vállalkozása juttatásai rendszer összeállítását egy szakértőre, mert...

 

1. Átláthatóvá teszi a gyakran változó jogszabályokat

A béren kívüli juttatásokat érintő jogszabályok igen gyakran változnak, emiatt szinte minden évben újra kell gondolni a juttatási csomagot. Az adótörvény módosítását megelőző bizonytalanság és az állandó újratervezés rengeteg energiát és időt emészt fel cégen belül.

Egy szakértő azonban mindig tisztában van a tényekkel, így sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi tanácsaival a juttatási csomag összeállítását.

2. Ismeri a leginkább költséghatékony megoldásokat

2017. egyik legfontosabb változása volt a cafeteriában, hogy csökkentették a kedvezményes adózású juttatások számát, viszont az adómentesen adható utalványok köre bővült. Laikusként nehéz számon tartani, hogy a juttatások melyik típusa drágult, melyik lett olcsóbb. Egy naprakész szakember viszont tisztában van azzal, hogy mely utalványokkal lehet spórolni.

Ha egy évben például 10 munkavállalónak szeretne fejenként 50.000 Ft értékben oktatási támogatást biztosítani, akkor közel negyedmillió forintot spórolhat meg, ha a Sponsorem adómentes Oktatási e-utalványát választja az egyes meghatározott juttatások helyett.

Ez a lehetőség különösen hasznos, ha…

  • fontos vállalkozása számára a dolgozók folytonos fejlődése,
  • ha szeretné átképezni egy másik terület irányába munkavállalóit,
  • az újonnan felvett munkaerő számára szükséges egy továbbképzés,
  • szeretné kitanulni és hasznosítani szakmája legújabb vívmányait,
  • a vezetőség is képzi magát, előadásokra, konferenciákra jár stb.

3. Tájékoztat a szakma finomságairól

2017-től kezdve már a helyi bérlet is csak egyes meghatározott juttatásként adható. Így idén már 10%-kal magasabb költségek mellett támogathatják azok a cégek a dolgozók utazását, akik nem kérik ki egy leleményes szakember segítségét.

Egy juttatások világában jártas szakember ugyanis ismeri a szakma finomságait és azokat a megoldásokat, amelyekkel továbbra is olcsón biztosíthatja a munkavállalók utazását.

4. Felhívja figyelmét a juttatások buktatóira

A béren kívüli juttatások gyakori változásai olykor buktatókat is rejthetnek, egy szakember tanácsaival viszont ezeket könnyedén kikerülheti. Ő ugyanis figyelemmel követi az olyan módosításokat is, amelyekre nem is gondolna.

Így például felhívhatja figyelmét arra is, hogy a SZÉP Kártya után csak a versenyszférában adózik kedvező feltételek mellett egészen 450 000 Ft-ig, a közszférában a felső értékhatár 200 000 Ft. Ha pedig a juttatások értéke túllépi az imént említett két összeget, akkor bizony már az adóterhek is megemelkednek, méghozzá 10 százalékponttal.

5. A dolgozók igényeihez igazítja a juttatási rendszert

A tökéletes juttatási csomag figyelembe veszi az egyes dolgozók igényeit és a cég érdekeit is. Ennek összeállítása már egy közepes méretű vállalkozás esetében is elképesztő munkával és rengeteg utánajárással jár. Egy szakértő tanácsadó viszont leveszi ezt a terhet válláról, és a juttatásokat a munkavállalók szükségletei szerint osztja el, akik így sokkal motiváltabbak lesznek, közben pedig még cége is komoly költségeket takarít meg.

Spóroljon időt és pénzt azzal, hogy egy szakértőre bízza a juttatási csomag összeállítását. Kérjen időpontot ingyenes tanácsadásra »