Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

7+1 kérdés a tökéletes juttatási rendszer kialakításához

2017. ápr 27. • Hírek

Egy pénzügyi tanácsadó segít eligazodni a juttatások útvesztőjében, hogy cége időt és költségeket spóroljon meg. Íme az a 7+1 kérdés, amelyet minden ingyenes tanácsadás alatt felteszünk, hogy a lehető legideálisabb juttatási rendszert tudjuk ajánlani.

7+1 kérdés a tökéletes juttatási rendszer kialakításához

7+1 legfontosabb kérdés a juttatási rendszer kialakításához

1. Mivel foglalkozik a cég?

Ahhoz, hogy a tökéletes juttatási rendszert megtervezhessük tudnunk kell, hogy cége mivel foglalkozik, hiszen így pontosabb képet kapunk a dolgozók mindennapi feladatairól és igényeiről.

Egy olyan cégnél például, ahol az alkalmazottak napi 8-10 órát ülnek a számítógép előtt, a legjobb feltöltődési lehetőséget a sport, a szabadban végezhető tevékenységek vagy kulturális programok jelentik. A munkakörök ismeretében sokkal könnyebben tudunk olyan személyre szabott juttatási rendszert kialakítani, amely a munkavállalók igényeit elégíti ki.

2. Mennyi alkalmazottat foglalkoztatnak? Közülük mennyinek szeretnének juttatási csomagot összeállítani?

Ez a két kérdés különösen fontos, hiszen a pontos létszám alapján tudjuk megállapítani azt, hogy cégének pontosan mennyibe fog kerülni az új juttatási csomag, illetve mennyit spórolhat meg vele a munkabérek költségeihez képest. A megtakarított összeget pedig fordíthatja akár cége fejlesztésére vagy bevonhat további alkalmazottakat is a juttatási rendszerbe.

3. Van tapasztalata a juttatások terén? Jelenleg van juttatási csomagjuk?

A különböző utalványok piaca a gyakran változó törvényi módosítások miatt még azoknak is könnyedén okozhat meglepetést, akik már régóta használnak juttatási rendszert. Tudta például, hogy 2017-re számos béren kívül adható juttatás adóvonzata megemelkedett? Így könnyen lehet, hogy a tavaly még ideálisnak tűnő juttatási rendszer mára komoly plusz költségekkel jár egy vállalkozás számára.

Ha megismerjük a jelenleg használt csomagot, akkor ki tudjuk szűrni azokat az elemeket, amelyeknél találni jóval olcsóbb utalványokat. Megmutatjuk azokat a lehetőségeket is, amelyekkel úgy takaríthat meg komoly összegeket, hogy közben a dolgozóknak adott juttatás értéke nem változik.

Tapasztalataink szerint például az utazási támogatás költségein például rengeteg cég súlyos tízezrekkel többet takaríthatna meg dolgozónként, ha a megfelelő utalványokat választaná a jelenlegi rendszer helyett.

4. Van konkrét elképzelése?

Ha konkrét elképzelése van arról, hogy mekkora összeggel kívánja emelni a dolgozók juttatásait, akkor egy ingyenes tanácsadás során felvázoljuk, hogy…

  • céljaihoz mely utalványok a legalkalmasabbak,
  • az egyes utalványokkal mekkora költséget takaríthat meg,
  • hogyan szabhatja személyre a béren kívüli juttatást az egyes emberek igényei szerint.

Ha nincs konkrét elképzelése, a fenti folyamat alapján szintén képesek vagyunk kialakítani egy költséghatékony juttatási csomagot.

5. Csak adómentes megoldásokban gondolkodik vagy érdeklik más lehetőségek is?

Ennek a kérdésnek a segítségével leszűkítjük azoknak az utalványoknak a körét, amelyeket beépíthet a juttatási rendszerébe. Ezután ismertetjük azt is, hogy egyes adómentes utalványokkal mennyit takaríthat meg vállalkozása, és mit vásárolhatnak velük az alkalmazottak.

Ugyanezen szempontok alapján felvázoljuk a PRÉMIUM Utalványkártya nyújtotta lehetőségeket is. Így összehasonlíthatja az egyes megoldásokat, és attól függően, hogy az utalványok felhasználási köre vagy a költségei a fontosabbak, kiválaszthatja a legjobb megoldást.

6. Mekkora összeget szán havonta fejenként a juttatásokra?

Mondja meg, hogy mekkora összeget tud cége a juttatási csomag összeállítására fordítani, és mi megnézzük, hogy:

  • hány dolgozó számára tudja így garantálni a kívánt juttatást,
  • az egyes megoldásokkal miket vásárolhatnak majd a munkavállalók,
  • az utalványok egyes típusaival mekkora összeget spórolhat meg cége.

Előfordulhat, hogy a tervezett juttatási rendszer sokkal kevesebbe kerül majd cégének, mint gondolta volna. Ilyenkor felvázoljuk azt is, hogy a fennmaradó összeget hogyan tudná a leghatékonyabban felhasználni. Ajándék utalvány formájában például költséghatékony módon, jóval előre beszerezheti a dolgozók vagy üzleti partnerek karácsonyi juttatásait.

7. Mindenki számára ugyanakkora összeget adna, vagy egyénenként személyre szabott juttatási rendszerre van szüksége?

Ez a kérdés különösen fontos, hiszen a nem megfelelő juttatási rendszer kellemetlenségeket okozhat még a legjobban működő vállalkozásban is. Tapasztalataink alapján, ha komoly eltérések vannak a dolgozók

  • cégnél eltöltött éveiben,
  • munkaidejében,
  • feladatainak nehézségében
  • és/vagy felelősségében,

akkor gyakran méltánytalannak érzik, ha mindenki ugyanakkora összegben kap plusz juttatást. Egyenlő mértékű juttatásokat akkor célszerű alkalmazni, ha a meglévő kompenzációs csomagon (bér + juttatás) kíván emelni.

+1. Havi vagy éves rendszerességgel juttatna?

Ennél a kérdésnél azt vesszük figyelembe, hogy mit kíván elérni az egyes juttatásokkal. A dolgozók utazásának támogatása például jóval olcsóbb és egyszerűbb, ha éves bérletet vásárolnak a juttatásból, mintha ezt havonta megismételnék.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a juttatásokkal motiválni kívánja a munkavállalókat. Számtalan esetet láttunk már, amikor az egy évre előre betervezett, havonta kapott összeg egy idő után elvesztette motiváló hatását, és inkább elvárássá vált az alkalmazottak körében. Sokkal hatékonyabb lehet, ha ezeket a juttatásokat inkább bizonyos eseményekhez vagy a cég teljesítményéhez köti, és nem havi szinten adja.

Viszont, ha az utalványokkal elsősorban az a célja, hogy a dolgozók élelmiszert, ruhát, gyógyszert és a mindennapi élethez szükséges egyéb termékeket vásárolhassák meg, akkor célszerű havi juttatásokban gondolkodni.

Tudja meg, hogyan alakíthatja ki a tökéletes juttatási rendszert, és spórolhat meg vállalkozásának komoly összegeket. Kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra itt »