Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

A juttatási rendszerek 3+1 legnagyobb buktatója

2017. aug 17. • Hírek

Még a legalaposabb vállalkozó figyelmét is elkerülheti néhány remek lehetőség, amivel kihozhatná a maximumot cége juttatási rendszeréből. Nézze meg a 3+1 leggyakoribb hibát, amit mindenképpen érdemes elkerülni, ha hatékonyan motiválná kollégáit.

A juttatási rendszerek 3+1 legnagyobb buktatója

1. A folyamatosan változó jogszabályok komoly buktatók

Az adómentes-, a béren kívüli- és az egyes meghatározott juttatásokat érintő jogszabályok gyakran, szinte évente változnak. Így a tavaly még tökéletesnek számító premizálási rendszer könnyedén elavulhat. Ha pedig egy vállalkozó nem elég szemfüles, akkor lemaradhat sokkal újabb és költséghatékonyabb megoldásokról.

2017-ben például az utazási és az iskolakezdési támogatás adóvonzata is nagyot ugrott, hiszen a korábbi 34,51%-ról egészen 43,66%-ig emelkedett. Egyetlen vállalkozótól sem várható el, hogy napokat töltsön az esetleges változások után kutatva, főleg úgy, hogy a médiában rengeteg pontatlan- vagy félinformációval találkozhat. Az adótörvény módosítását ráadásul minden évben komoly bizonytalanság és találgatások sora előzi meg.

Hogyan kerülheti el könnyedén a juttatási rendszerek legnagyobb buktatóit? Érdemes olyan utalványt keresni, amelynek kibocsájtója lehetőséget biztosít konzultációra. Egy pénzügyi tanácsadó ugyanis akár már egyetlen óra alatt sokkal átláthatóbbá teszi a helyzetet, ráadásul ismeri a szakma finomságait is.

2. A kollégák nem használják fel a juttatásokat

A juttatási rendszerekkel kapcsolatban szintén gyakran felmerülő probléma, hogy a kollégák nem használják fel az utalványaikat. Nemrégiben például rengeteget lehetett arról hallani, hogy a 2017 májusában lejáró SZÉP-kártyákon hatalmas összegek maradnak idén is. Bár a pontos érték még nem ismert, az MTI tájékoztatása szerint közel 2,5 milliárd forint pihent felhasználatlanul a kártyákon 2 hónappal a lejárat előtt.

Ez a buktató is könnyedén kikerülhető, ha a juttatásokat a munkavállalók igényeihez vagy életkorához igazítja. Szintén remek megoldás egy széleskörűen felhasználható utalvány is. Egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával kollégái például csak Magyarországon 120.000, míg világszerte 35 millió üzletben és webáruházban vásárolhatnak.

3. A juttatási rendszernek rejtett költségei vannak a cég számára

Ezekbe a rejtett és költséges buktatókba könnyebb belefutni, mint gondolná. Vegyük csak rögtön példaként az egyik legelterjedtebb juttatási formát, az utazási támogatást. A BKK honlapja szerint a cégek 10.500 forintért vásárolhatnak havi bérletet, míg a természetes személyeknek ez csupán 9.500 forintba kerül.

Sokkal költséghatékonyabb megoldás egy olyan utalványt keresni, amivel kollégái kifizethetik a bérletet, aminek árából 1.000 forint, adóvonzatából pedig 436 forint megtakarítást könyvelhet el vállalkozása. A Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával például tulajdonosai a bérletet is megvásárolhatják, így a cég már csupán 10 dolgozó esetén is több, mint 170.000 forintot spórolhat meg éves szinten.

+1 Rejtett költségei vannak a dolgozók számára

A nem elég alaposan megtervezett juttatási rendszer nemcsak a cég, hanem a munkatársak számára is tartogat buktatókat. Gondolná, hogy kollégái sokkal több pénzt spórolhatnak meg a nyugdíjas évekre, ha a vállalkozás helyett saját maguk intézik a befizetéseket az önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztárba?

A cégek általi befizetésre ugyanis nem vehető igénybe a 20%-os adókedvezmény, ami akár 150.000 forintos kiesést jelenthet éves szinten munkatársai számára. Sokkal hatékonyabb megoldás egy olyan utalvánnyal jutalmazni kollégái erőfeszítéseit, amit széleskörűen felhasználhatnak. Egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával például bárhol fizethetnek, ahol bankkártyával is lehetséges. Így vásárolhatnak ruhákat, élelmiszert, de akár a csekkeket és a tankolást is letudhatják, a fennmaradó bérükből pedig befizethetnek nyugdíjalapba vagy egészségpénztárba.

Kerülje el a buktatókat, és alkossa meg a tökéletes juttatási rendszert pénzügyi szakértőink segítségével. Kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra most »