Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

A legfontosabb cafeteria változások 2018-ban

2018. feb 6. • Hírek

Költséghatékony juttatási csomagra vágyik, amelynek a kollégák is örülni fognak? Akkor nézze meg, hogyan változtak az egyes cafeteria elemek 2018-ban, és milyen megoldások közül célszerű válogatni.

A legfontosabb cafeteria változások 2018-ban

Az adómentes juttatások változásai 2018-ban

Az adómentes juttatások a legnépszerűbb cafeteria elemek közé tartoznak, hiszen olyan költséghatékony megoldást jelentenek, amellyel a cég és a munkavállalók is jól járnak. 2018-ban ráadásul még tovább bővül a lehetőségek köre, viszont nagyon oda kell majd figyelni, mert az adómentes juttatásokat szigorú értékhatárok szabályozzák.

2018-ban például jelentősen módosult az adómentes cafeteria elemek közé tavaly bekerülő mobilitási célú lakhatási támogatás mértékére vonatkozó szabályozás. Teljesen új lehetőség viszont a diákhitel törlesztésének támogatása. Az utóbbi megoldásra azonnal felkapták a fejüket a vállalkozók. Azonban mielőtt kapkodva beépítené a premizálási csomagba, érdemes figyelembe venni, hogy:

  • a juttatás maximális értéke nem haladhatja meg a havonta kötelezően törlesztendő összeget,
  • sem a minimálbér 20%-át,
  • vagyis legfeljebb 27,6 ezer forintig adható.

A pályakezdő kollégák esetében természetesen ez az összeg és maga a támogatási forma is tökéletes motivációs eszköz lehet. De mi a helyzet, ha a céget évek, évtizedek óta előrelendítő munkatársak erőfeszítéseit jutalmazná?

A jól bejáratott adómentes juttatások egyéb fajtái például tökéletes megoldást jelenthetnek, hiszen 2018-ban továbbra is változatlan szabályok és – a diákhitel támogatásnál magasabb - értékhatárok mellett adható:

Sponsorem tipp: az adómentes juttatásokra sok vállalkozó csak legyint az alacsony értékhatárok miatt, pedig számos szituációban tökéletes megoldást jelentenek. Az egyik legköltséghatékonyabb módja például:

  • a pályakezdő munkatársak erőfeszítéseinek elismerésének,
  • az időszakos jutalmaknak,
  • a juttatási csomag kiegészítésének,
  • a személyre szabott motivációnak.

A legfontosabb tudnivalók a béren kívüli juttatásokról 2018-ra

A béren kívüli juttatásokat nagy változás nem éri 2018-ban, hiszen a tavalyi év után idén is 34,22%-os adóvonzat mellett adható:

  • a Széchenyi Pihenőkártya
  • és 100 000 Ft értékig bármire elkölthető készpénz.

Érdemes azonban odafigyelni a részletekre is! A Széchenyi Pihenőkártya például szállásra, vendéglátásra és szabadidős programra költhető, ráadásul az egyes zsebek különböző értékhatár mellett adhatók.

A kedvező adózású béren kívüli juttatás készpénz formában is lehetséges, azonban maximum 100.000 forint értékben. Fontos kikötés továbbá az is, hogy a munkavállalónak ebben az esetben az egész évet a cégnél kell töltenie. Éppen ezért adóévre előre nem is célszerű ezt a juttatási formát választani, mert a kolléga távozása esetén az időarányosan járó összeg feletti összeg után már munkabérként kell adózni, és meg kell fizetni a két adóvonzat különbözetét is.

Sponsorem tipp: a tökéletes premizálási csomag gyakran több juttatásból épül fel, ez azonban nem azt jelenti, hogy a küldetés lehetetlen. Sőt, egy pénzügyi szakértő rengeteg terhet levehet a válláról, ráadásul megmutatja a nem kellő figyelemmel összeállított juttatási rendszerek legnagyobb buktatóit. Éppen ezért mindenképpen érdemes kikérni a véleményét, ha szeretné megtalálni a vállalkozás igényeihez legjobban passzoló megoldást.

Az egyes meghatározott juttatásokban rejlő lehetőségek 2018-ban

Az egyes meghatározott juttatások adóvonzatai az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ra még tovább csökkentek. Idén az EHO mérséklése miatt például az eddigi 43,66% helyett már csupán 40,71%-os munkáltatói teherrel kell számolniuk azoknak a vállalkozóknak, akik szeretnék jutalmazni és motiválni kollégáikat.

Az egyes meghatározott juttatások közt számos megoldás közül válogathat, hiszen továbbra is ide tartoznak a különböző pénztárak, a munkahelyi étkeztetés, az iskolakezdési- vagy éppen a helyibérlet-támogatás.

Akadnak azonban ebben a kategóriában olyan egyes meghatározott juttatások is, amelyekkel maguk a munkavállalók dönthetik el, hogy mit szeretnének vásárolni. Egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával például kollégái bárhol fizethetnek, ahol ez lehetséges bankkártyával is.

Költséghatékony juttatási csomagra vágyik, amelynek munkatársai is örülni fognak? Ismerje meg, hogy az adómentesen adható Sponsorem utalványok és a sokoldalúan felhasználható Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya milyen lehetőségeket rejtenek cége számára.

Kérjen időpontot egy ingyenes konzultációra most »