Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

A rugalmas és sokoldalú cafetéria 5 titka 2018-ban

2018. már 6. • Hírek

Hatékony cafetéria rendszerre vágyik, amivel úgy tudja motiválni a dolgozóit, hogy közben a vállalkozása is jól jár? Akkor olyan utalványra lesz szüksége, amelyet kollégái széleskörűen felhasználhatnak. Ismerje meg a rugalmas és költséghatékony juttatások 5 legfontosabb ismérvét.

A rugalmas és sokoldalú cafetéria 5 titka 2018-ban

1. Rengeteg elfogadóhelyen felhasználható

Gondolta volna, hogy a premizálási rendszerek egyik legnagyobb buktatója az lehet, hogy a dolgozók nem használják fel a kapott utalványokat? Ennek természetesen több oka is lehet, amelyek közül kettőt azonban mindenképpen célszerű kiemelni:

  • Az utalványt nem tudják számukra valóban fontos dologra fordítani.
  • A juttatás beváltása az elfogadóhelyek száma miatt nehézkes.

Utóbbi probléma különösen érdekes, hiszen tapasztalataink szerint sokan fel sem ismerik, hogy ez mennyire fontos lehet az utalványok tulajdonosainak. Pedig belegondolva egyértelmű, hogy senki nem szeretne külön kitérőket útba ejteni csak azért, hogy egy olyan üzletben vásároljon, ahova esetleg máskor eszébe sem jutna betérni.

Éppen ezért célszerű olyan juttatási formát választani, amelyet rengeteg üzletben elfogadnak és amelynek az előnyeit anélkül kiélvezhetik a munkatársak, hogy az közben plusz terhet rakna a nyakukba.

2. Kifizethetik vele a leghétköznapibb és a legextrább termékeket is

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy az ideális juttatásnak akkor fognak a leginkább örülni a kollégák, ha azt nemcsak kényelmesen, hanem a számukra igazán fontos dolgokra költhetik el.

Ez lehet akár egy bútor az első lakáshoz, pelenka a család legkisebb tagjának vagy éppen virágföld a hobbikertészkedéshez. Ezzel pedig elérkeztünk a kárba veszett utalványok (és motivációs erőfeszítések) másik nagy problémájához.

A fenti okok miatt ugyanis megéri beépíteni a juttatási rendszerbe egy olyan rugalmas cafetéria elemet is, amellyel ezeket a vásárlásokat is könnyedén letudhatják a munkatársak. Remek megoldás lehet például egy olyan utalvány, amellyel a tulajdonosa mindenhol fizethet, ahol ez bankkártyával is lehetséges.

Munkatársai így egy rugalmas cafetéria kártyával egyszerre letudhatják a hétvégi nagybevárlást az Aldiban, megtankolhatják hazafele az autót, de a délutáni mozira is kifizethetik vele a jegyet. Sőt, a legrugalmasabb utalványok ma már olyan dolgokra is felhasználhatók, amelyekről korábban talán nem is gondolta volna, hogy lehetséges.

3. Az interneten is vásárolhat vele tulajdonosa az otthon kényelméből

A munkatársak még jobban fognak örülni egy olyan cafetéria elem bevezetésének, amely rugalmasan igazodik a legújabb fogyasztói szokásokhoz. Az internetes vásárlás korában például különösen erős motiváló eszköz lehet egy olyan utalvány, amellyel az otthon kényelméből rendelhetnek például:

  • ruhát a H&M, Zara és nagyobb üzletláncok online áruházából,
  • vacsorát a kedvenc éttermükből,
  • ajándékot a családtagoknak,
  • színház-, koncert- vagy fesztiválbelépőt
  • vagy éppen bútort az IKEA-ból.

A lehetőségek száma pedig szinte végtelen, hiszen ma már a webáruházak döntő többségében is megoldott a bankkártyás/utalványos fizetési forma.

4. Külföldön és Magyarországon egyaránt számos helyen elfogadják

Egy igazán rugalmas utalvánnyal ma már külföldön is vásárolhatnak a tulajdonosaik, amely egy nyaraláson igen csak hasznos. Az ember ugyanis ilyenkor nem szívesen hord magánál sem egy halom készpénzt, sem a bankkártyáját.

Éppen ezért remek választás egy olyan utalvány, amellyel külföldön is kényelmesen kifizethetik kollégái a szuvenírektől kezdve, a hotelszobán át a múzeum belépőkig a legkülönfélébb dolgokat. Közben azonban mégsem tárolnak rajta horribilis összegeket, így izgulniuk sem kell miatta.

5. A legkülönfélébb élethelyzetekben is hasznos megoldást jelent

Ha igazán hatékony motivációs csomagra vágyik, akkor fontos figyelembe venni azt is, hogy az igények nemcsak személyenként térhetnek el. Azok ugyanis a munkatársak élethelyzetének megváltozásával is teljesen átalakulhatnak igen rövid idő alatt.

Szándékosan nem az életkor kifejezést használtuk, hiszen a jelenlegi trendkutatások is igazolják, hogy az emberek igényeit és vásárlási szokásait sokkal célszerűbb az aktuális élethelyzetük alapján szemlélni. Nincs ez másként a cafetéria elemek kiválasztásakor sem.

A korábbi példánál maradva ugyanis egy kisgyermek születése vagy egy új hobbi felfedezése ugyanúgy bekövetkezhet egy 20 éves és egy 40 éves kolléga esetében is. Számukra ilyenkor a prioritások akár hetek alatt megváltozhatnak, egy sokoldalú és rugalmas utalvánnyal azonban könnyedén megvásárolhatják a számukra éppen legfontosabb dolgokat.

Egyetlen utalvány a rugalmas juttatási rendszerek összes előnyével

Gondolta volna, hogy létezik olyan sokoldalú és rugalmas cafetéria elem, amelynek köszönhetően egyetlen utalvány formájában biztosíthatja munkatársai számára az imént összefoglalt előnyöket?

Egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával a kollégái például szinte bárhol fizethetnek, ahol ez Mastercard bankkártyával is lehetséges. Ennek köszönhetően csak Magyarországon 120.000, míg világszerte közel 36 millió POS terminálon és webáruházban vásárolhatnak vele, így pedig a legkülönfélébb termékeket és szolgáltatásokat is kifizethetik.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya a munkabérnél jóval kedvezőbb, csupán 40,71%-os adózás alá esik. Munkáltatóként így közel 40 százalékponttal kevesebbe kerül, mint a járulékteher, aminek köszönhetően 25%-kal több nettó juttatást eredményez.

Motiválja hatékonyan dolgozóit! Egy ingyenes és kötelezettségmentes konzultáción ismerje meg, milyen lehetőségeket rejt cége számára egy Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya »