Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

Éveleji juttatásemelés olcsón? Felejtse el a hatalmas adó- és járulékterheket!

2017. dec 21. • Hírek

Szívesen motiválná kollégáit a juttatások éveleji megemelésével? Mutatunk néhány olyant utalványt, amelyek a munkabérnél 45%-kal alacsonyabb költség mellett adhatók, válassza ki a kedvencét.

Éveleji juttatásemelés olcsón? Felejtse el a hatalmas adó- és járulékterheket!

Miért fontos az év elején emelni a juttatásokat?

Januárban a legtöbb vállalkozás új célokat fogalmaz meg, amelyek eléréséhez a kollégáktól még nagyobb erőbedobásra lesz szükség. Ahhoz, hogy hatékony és lelkes munkavégzésre motiválja munkatársait, tökéletes megoldás, ha a nagyratörő tervek mellett bejelenti a juttatások emelését is.

Mennyibe kerül a juttatások megemelése a vállalkozásnak?

Sok vállalkozó azonban itt ütközik először falakba, ugyanis hiába szeretné motiválni dolgozóit, a hatalmas járulék- és adóterhek mellett erre nincs lehetősége. Legalábbis, ha a munkabérről beszélünk, amely után fizetni kell még pluszban:

  • a szociális hozzájárulást,
  • a szakképzési hozzájárulást,
  • az SZJA-t - a nyugdíjjárulékot,
  • valamint az egészségbiztosítási járulékot.

Léteznek azonban olyan adó- és járulékmentes megoldások, mint például a Sponsorem utalványkártyái, amelyekkel a munkabérnél akár 45%-kal olcsóbban megoldhatja az éveleji bónuszok emelését. Mit jelent ez a számok nyelvén? Ezt szemléltetjük most egy nagyon egyszerű példával.

Mennyi spórolhat meg a juttatások emelésén?

Vállalkozása évről évre egyre sikeresebb, ezért úgy dönt, hogy a cégnél dolgozó mind az 5 kolléga juttatásait megemeli azáltal, hogy az évenkénti bónuszt 40.000 forinttal megnöveli. Ha ezt a munkabérbe építi be, akkor az adóterhekkel és járulékokkal együtt összesen 362.912 forintba kerül a vállalkozásnak, miközben a munkavállalók összesen 200.000 forintot kapnak kézhez.

Létezik azonban ennél jóval olcsóbb megoldás is, hiszen a Sponsorem adó- és járulékmentes utalványaival ugyanez az emelés csupán 200.000 forintba kerül cégének, vagyis 162910 forintot spórolhat meg ezzel a megoldással a munkabérhez képest. Az iménti példából is jól látszik, hogy már egy átlagos juttatásemelés során is százezres nagyságrendű költséget spórolhat meg.

Adó- és járulékmentes utalványok a személyreszabott juttatási rendszerhez

Amennyiben költséghatékony, de személyre szabható motiváló eszközökre vágyik, akkor a Sponsorem alábbi megoldásai közül érdemes választania:

Ezekkel az adó- és járulékmentes utalványokkal nemcsak a juttatásokat emelheti hatékonyan, hanem igazi élményt jelentő kikapcsolódással jutalmazhatja kollégái erőfeszítéseit.

Éveleji juttatásemelés a kiégés megelőzésére

A juttatások éveleji emelésének nemcsak a motiváció növelésében, hanem a kiégés megelőzésében is kulcsszerepe van. A megfelelő pihenés és kikapcsolódás nélkül ugyanis egy idő után még a leglelkesebb kollégák is belefásulhatnak munkájukba. A burnout eleinte csak a hatékonyság csökkenésével jár, később a munkavállaló felmondásáig is vezethet.

Éppen ezért remek ötlet olyan utalványokkal motiválni kollégáit, amelyeket olyan dolgokra költhetnek, amelyekért valóban rajonganak és örömet okoz számukra, legyen szó egy sporteseményről, egy koncertről vagy akár egy érdekes továbbképzésről.

+1 Sponsorem tipp: a juttatásemelés személyes bejelentése

Gondolta volna, hogy egyáltalán nem mindegy, miként jelenti be év elején a bónuszok megemelését? Az újév első munkanapján az irodához vezető folyosón haladva közölni a tömeggel, hogy "csak így tovább" és "ugyanolyan erőbedobással, mint tavaly" nem éppen a legjobb megoldások.

Sokkal hatékonyabb, ha egyesével elbeszélget a munkavállalókkal - ha erre nincs ideje, akkor csoportokkal/osztályokkal -, ahol megdicséri őket, elismeri erőfeszítéseiket. A feltételhez kötött jutalmazás helyett pedig használja a "most, hogy..." bónuszokat. Például most, hogy a vállalkozás ilyen szépen növekszik, ideje a juttatásokon is emelni. Így a munkavállalók saját sikerükként élik meg az eredményeket, és elkötelezettebbé vállnak a cég irányába is.

Emelje a munkavállalók juttatásait anélkül, hogy az cége költségvetése megszenvedné. Kérjen időpontot egy ingyenes és kötelezettségmentes konzultációra most »