Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

Így lesz olcsóbb a bérlettámogatás

2017. jan 19. • Hírek

A klasszikus munkavállalói juttatások idén is adhatóak, bár több közülük 2017-ben új elnevezéssel, megváltozott értékhatárral vagy megnövelt adóteherrel tért vissza.

Így lesz olcsóbb a bérlettámogatás

Utóbbi kategóriába tartozik a helyibérlet-támogatás is. Nézzük, milyen változásokra érdemes odafigyelni munkáltatóként és hogyan oldható meg az utazás támogatása minden eddiginél olcsóbban.

Béren kívüli juttatások – komoly változások, komoly terhek

Az adóváltoztatásokkal új rendszer célja, hogy az embereket minél nagyobb öngondoskodásra ösztönözze, miközben a növekvő adóterhekkel a munkáltatók szerepét a háttérbe szorítsa. Mindez pedig 2017-től a helyi utazásra adható támogatásokat is gyökeresen megváltoztatta.

Idén ugyanis már kizárólag egyes meghatározott juttatásként adható a helyi bérlet, így a tavalyi kedvező 34,51% helyett 2017-ben már 43,66% közterhet von maga után.

Hogyan támogathatja munkavállalói utazását költséghatékonyan?

A Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya egy kényelmes és olcsó megoldást jelent az utazás támogatásában is. Mutatjuk is, hogyan:

A BKK honlapja szerint természetes személyek számára egy havi bérlet 9.500 forintba kerül, a cégek viszont 10.500 forintért válthatják meg ugyanezt, ha továbbra is ebben a formában szeretnék támogatni a munkavállalók munkába járását.

Most jön a lényeg: ahelyett, hogy 10%-kal drágábban a munkáltató vásárolná meg a bérletet, a Prémium Utalványkártyával megteheti ugyanezt a munkavállaló is. Miközben az utalvány és a helyi bérlet után is ugyanannyi, 43,66%-os adóteher fizetendő, a munkáltató havi szinten alkalmazottanként 1000 forint megtakarítást és az erre a részre eső adót, további 436.6 Ft-ot is realizálhat.

Nem csak olcsó, határtalan is

A Prémium Utalványkártyának ugyanakkor jóval több előnye van:

  • a világon több mint 35,9 millió Mastercard elfogadóhelyen elfogadják,
  • online és offline is használható,
  • rendkívül széles körben felhasználható,
  • nem inkasszálható,
  • akár 2,5 évig levásárolható,
  • minimális adminisztrációval jár a HR-es, illetve a munkaügyes számára.

A munkavállalók garantáltan örömmel fogadják majd, hogy a bérletvásárlás mellett a PRÉMIUM Utalványkártyát gyógyszer, élelmiszer vagy akár ruha vásárlására is felhasználhatják.

Spóroljon 10%-ot a helyi bérletként adott támogatáson!
Kérjen időpontot ingyenes szaktanácsadásra itt »