Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

Motiválja kollégáit kedvezményes adózású év végi jutalommal

2018. okt 3. • Hírek

Szinte még véget sem ért a nyár, már elröppent a szeptember is. Az ősz végi és ünnepek előtti hajtásban pedig a december is villámgyorsan megérkezik majd, szóval éppen ideje összeállítani a kollégák év végi jutalmait. Most ugyanis még van lehetősége olyan költséghatékony megoldást választani, amellyel cége is jól jár és a kollégák is imádni fogják. Meg is mutatjuk, mire érdemes odafigyelni és miként spórolhat meg közel 30%-ot az adóterheken a munkabérhez képest.

Motiválja kollégáit kedvezményes adózású év végi jutalommal

Miért éppen az év végi jutalom az egyik legfontosabb céges juttatás?

A legtöbb ágazatban nyáron a forgalom kisebb, nagyobb mértékben visszaesik, hiszen ekkor áttevődnek a fogyasztók prioritásai. Azonban ősszel a cégek többségének nyakába hatalmas mennyiségű munka szakad, amely decemberig szinte egyáltalán nem csökken a karácsonyi hajtásra való előkészületek miatt.

A több hónapon át elhúzódó feszített tempó értelemszerűen a legstrapabíróbb kollégákat is képes megtörni. Az említett időszakban igen gyakori a stressz, a túlterheltség, illetve az elismerés hiányának érzete, amelyek a burnout, vagyis a munkahelyi kiégés legfőbb rizikófaktorai. Az év végi jutalmakkal viszont elismerheti a munkatársak erőfeszítéseit és éreztetheti kollégáival, mennyire fontosak a vállalat számára.

Az év végi jutalmakkal nemcsak a dolgozók, hanem az egész cég nyer

Az elismerés hiánya nemcsak a bornout kialakulásában, hanem a fluktáicós folyamatokban, vagyis a munkahelyi elvándorlásban is kiemelt szerepet játszik. A WHO statisztikái például már a 2010-es évek elején arról szóltak, hogy az amerikai dolgozók (pontos hazai eredmények sajnos nem állnak rendelkezésre) több, mint fele (53%) aktívan új munkahelyet keres vagy legalább elgondolkodott egyszer a felmondáson.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, a béren kívüli juttatások, így például az év végi céges jutalmak a fluktuáció megelőzésének leghatékonyabb eszközei közé tartoznak, hiszen:

  • elismerheti velük a kollégák erőfeszítéseit,
  • akik számára ez egyfajta megerősítést, visszacsatolást is jelent,
  • amelyből érzik, hogy fontosak a vállalat számára,
  • ez pedig elősegíti az elköteleződést, a vállalati célokkal való azonosulást
  • és növeli a motivációt, hatékonyságot, amely a cég eredményein is meglátszik majd.

A tökéletes év végi jutalom ismérvei

A fentiekből egyértelműen látszik, hogy az év végi céges jutalmakra igenis szükség van. A kérdés már csupán az, hogy milyen juttatásoknak örülnének a munkatársak és miként oldhatja ezt meg a legköltséghatékonyabb úton a vállalat. Ezeket válaszoljuk most meg tömören és áttekinthetően.

Azok a céges ajándékok és juttatások, amelyeket a kollégák nem használnak fel, duplán károsak. Egyfelől a munkatársakban tovább erősödhet az elismerés hiányának érzete, másfelől a cég is súlyos összegeket bukik rajtuk. Éppen ezért hiba lenne például lakáscélú támogatással vagy sportrendezvény belépővel meglepni egy 50 főből álló irodát.

Sokkal célszerűbb olyan rugalmas jutalommal, utalvánnyal elismerni a munkatársak erőfeszítéseit, amelyről ők maguk dönthetik el, hogy mire használják fel. A Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyával például a tulajdonosai bárhol (akár online és külföldön is) fizethetnek, ahol ez Mastercard bankkártyával is lehetséges.

Így kollégái életkortól, élethelyzettől, nemtől és érdeklődéstől függetlenül számukra valóban fontos dolgokra fordíthatják év végi jutalmukat. Legyen szó akár lakberendezésről, repülőjegyről, kulturális programokról vagy olyan hétköznapi szükségletekről, mint az élelmiszer, csekkek befizetése vagy tankolás.

Spóroljon meg 30%-ot az év végi jutalmak adóterhein

A Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártyákat ráadásul nemcsak munkatársai fogják imádni, hanem az egész vállalat jól jár velük. A munkabérhez képest ugyanis közel 30%-ot (egészen pontosan 29,27%-ot) megspórolhat az adóterheken.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Mutatunk egy teljesen általános példát, amely akár az Ön cége is lehetne. Tegyük fel, hogy egy közepes méretű cég úgy dönt, hogy év végén egyszeri, 100 000 Ft értékű utalvánnyal jutalmazza a munkatársak erőfeszítéseit.

Ahogyan a lenti ábrán is látszik, ez összesen nettó 2 millió forint szétosztását jelenti a kollégák közt. A választott juttatási formától függően viszont igen csak eltérő költségekkel számolhat cége. A munkabér esetében például 1 639 000 forint megy el adóra, míg a Sponsorem PRÉMIUM Utalványkártya esetén ugyanez a kiadás csupán 814 200 Ft.

Az iménti példából tökéletesen látszik, hogy már egy közepes vállalat is több százezres, vagy akár milliós összegeket spórolhat meg csupán azzal, ha az ideális utalványt választja. Tudja meg, mennyit takaríthat meg cége, próbálja ki a Sponsorem kalkulátort most! Néhány másodperc alatt beütheti mekkora jutalmat készül kiosztani és mindezt hány fő részére tervezi, a rendszer pedig megmutatja, mekkora összeget spórolhat meg.

A tökéletes év végi jutalmat villámgyorsan is intézheti

Tudta, hogy nemcsak az év végi jutalom költségeit számolhatja ki villámgyorsan? A Sponsorem vadonatúj rendszerében néhány perc alatt az utalványokat is kényelmesen megrendelheti online »

A 2018-ban kiadott utalványokat még két évig használhatják kollégái

Tapasztalataink szerint számos vállalkozó fél attól, hogy az idén kiadott utalványokon szereplő összegek jövőre elvesznek a Cafeteria rendszer alapos megnyirbálása miatt. Ez nem is meglepő, hiszen a cikkek többsége csupán a megszűnő juttatási formákról szól.

Pedig a 2018 december 31-ig kiadott utalványokat munkatársai még két évig felhasználhatják, attól függetlenül, hogy az a juttatási forma a jövőben megszűnik-e vagy sem.

A tökéletes év végi jutalomra vágyik? Mondja el igényeit, mi pedig megmutatjuk a legjobb megoldásokat egy ingyenes konzultáción. Kérjen időpontot most »