Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Sponsorem Blog

Tényleg megszűnik a cafeteria 2019-ben?

2018. júl 3. • Hírek

A nemrég megjelent 2019-es adótörvény tervezete a cégeket és a munkavállalókat egyaránt sokkolta. Egyes hírek már egyenesen arról szóltak, hogy végleg megszűnnek a béren kívül adható juttatások, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, és azt is megmutatjuk, hogyan motiválhatja továbbra is költséghatékonyan kollégáit.

Tényleg megszűnik a cafeteria 2019-ben?

Teljesen megszűnnek a béren kívüli juttatások?

Bár a köznyelvben hajlamosak vagyunk az összes cafeteriaelemet béren kívüli juttatásként emlegetni, a törvény szövege szerint azonban csak a SZÉP-Kártya és a Készpénz Cafeteria tartozik ide. A több juttatási formára teljesen eltérő adóterhek és egyéb szabályok (pl. értékhatárok) vonatkoznak.

A 2019-es adótörvény tervezete alapján a tavaly bevezetett Készpénz Cafeteria megszűnik, az egyetlen béren kívüli juttatási forma a SZÉP-Kártya marad. A három alzsebre vonatkozó szabályok és keretösszegek viszont nem változnak.

Alig maradhat kedvezményes adózású juttatási forma

A kedvezményes adózású juttatási formák még nagyobb csorbát szenvednek, ha a tervezetet elfogadják. Ebben a körben ugyanis egészen eddig szinte korlátlan lehetőség közül válogathattak a kollégákat motiválni vágyó munkáltatók. A beharangozott 2019-es adótörvény értelmében azonban minden korábbi, egyes meghatározott juttatásként adható cafeteriaelem megszűnik, kivéve:

  • a munkavégzéshez kötődő juttatások (pl. céges telefon, étkezés az üzleti úton),
  • a kedvezményes vagy ingyenes eseményeken termék vagy szolgáltatás formában juttatott bevétel, amelyről nem állapítható meg, hogy ki mekkora arányban részesült belőle,
  • az önkéntes biztosító pénztárba befizetett célzott támogatás.

Az adómentes juttatások sem élik túl a 2019-es adótörvényt?

Adómentes juttatásból is bőven akadt eddig a piacon, a 2019-es adótörvényt a jelenlegi állás alapján azonban nagyon kevés cafeteriaelem élné túl. Ide tartozik például az ingyenes bölcsődei, óvodai szolgáltatás és ellátás. Megmarad továbbá a Sponsorem Oktatási e-utalványa és Számítógép-használati e-utalványa is, amelyek bármekkora összegben adhatók adómentesen.

A megmaradó juttatások adóterhei csökkennek 2019-ben

A 2019-es adótörvény tervezet első ránézésre egyetlen pozitívumot tartogat csupán, az adóterhek csökkenését. A eddig használt 1,18-szoros szorzót ugyanis eltörölnék, a szocho. értéke pedig 19,5%-ról 17,5%-ra csökkenne a béren kívüli juttatások esetében.

Vagyis a SZÉP-Kártya 34,22% helyett már csak 32,5% adóterhet vonna maga után 2019-től. Az egyes meghatározott juttatásoknál a tervek szerint továbbra is marad az 1,18-as szorzó, viszont az adóvonzat így is 40,71%-ról 38,35%-ra esne vissza a szocho csökkenés miatt.

A vállalkozók nem akarják megszüntetni a cafeteriát

Vajon a munkavállalók elbúcsúzhatnak a juttatásoktól? A Cafeteria TREND több száz, összesen több mint 200.000 főt foglalkoztató munkáltatót kérdezett meg arról, hogy az adótörvény bevezetése után megszüntetik-e a cafeteriát cégen belül.

A munkavállalói létszám alapján vizsgálva a válaszok megoszlását, a munkavállalóknak csupán 14%-a búcsúzhatna el a cafeteriától. A dolgozók 44%-a reménykedhet abban, hogy az idei évben kapott juttatások bruttó értékével jövőre is számolhat. További 9%-a bízhat abban, hogy az eddig kapott juttatások nettó értéke sem csökken. Az tehát ebből a felmérésből is egyértelműen látszik, hogy a vállalkozások fontosnak tartják a különböző motivációs eszközöket és élnének is velük.

Kiszámoltuk, mennyivel lesz drágább a munkavállalókat juttatásokkal motiválni

Nem szeretné eltörölni a cafeteriát 2019-ben, de a hatalmas költségek jócskán leszűkítik cége motivációs lehetőségeit? Akkor mindenképpen megéri még most kihasználni az idén rendelkezésre álló kedvezményes adózású és adómentes juttatások előnyeit, hiszen igen komoly összegeket spórolhat meg.

Egy villámgyors példával meg is mutatjuk, hogy egész pontosan mennyit takaríthat meg. Tegyük fel, hogy egy közepes méretű vállalkozás mind a 10 kollégája erőfeszítéseit jutalmazni szeretné egy egyszeri, komolyabb juttatással, amelyet 100.000 Ft értékben határoz meg.

Idén még számtalan adómentes megoldás közül is válogathat amelyekkel ez a jutalom csupán 1.000.000 forint összköltséget jelentene. Az adómentes utalványok megszűnése után viszont a munkabérbe beépítve már 1.789.500 forintba kerülne ez a fajta plusz juttatás a munkáltatónak 2019-ben. Vagyis ebben az esetben csak a közterheken közel 800.000 forintot spórolhat meg, ha még 2018-ban kihasználja a jelenlegi cafeteria rendszer előnyeit.

Még van remény olcsón biztosítani a juttatásokat

Természetesen tudjuk, hogy már jó néhány hónap eltelt az évből, de még mindig bőven van ideje összeállítani egy költséghatékony juttatási csomagot, amellyel a kollégák és a cég is jól jár. Rengeteg vállalkozó például előrehozza akár a következő negyedévi, félévi prémiumok kifizetésést 2018 decemberére, így komoly összegeket spórolnak meg. Számtalan rugalmas és minimális adminisztrációt igénylő utalvány közül válogathat ugyanis, amelyeket akár néhány nap alatt kényelmesen beszerezhet.

Egy remek és kényelmes megoldás, ha költséghatékony juttatásokra vágyik

Ha szeretné minél gyorsabban megtalálni a tökéletes cafeteriaelemeket, akkor mutatunk is néhány remek megoldást. A Sponsorem adómentes utalványai közt például megtalálja:

Így a legkülönfélébb élethelyzetben lévő és érdeklődési körű munkatársak számára is kiválaszthatja az ideális juttatási formát. Arról nem is beszélve, hogy időigényes és bonyolult adminisztrációtól sem kell tartania. A Sponsoremnél ugyanis csupán a szerződéskötés jár minimális papírmunkával, ezután néhány perc alatt egy online felületen feltöltheti a kívánt összegekkel az utalványokat.

Szeretné költséghatékonyan motiválni kollégáit? Egy ingyenes konzultáción megmutatjuk a legjobb megoldásokat, kérjen időpontot most »