Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

A béren kívüli juttatásokról

Amit a béren kívüli juttatásokról, azok adózásáról és a cafetéria változásokról tudni érdemes

Cafetéria változás - 2019

Egy új kezdet

A béren kívüli juttatások adózása és a hozzájuk tartozó adózási szabályok, törvényi rendelkezések évről évre változnak. Most sem történhetett ez másként, ugyanis 2019. július 1-től újabb változások léptek érvénybe. Az általunk összegyűjtött cafeteria-szabályok nem csak a munkáltatók, de a munkavállalók részére is hasznos információként szolgálhatnak. Lássuk, hogyan alakulnak az adó-és járulékköteles, illetve a térítésmentes cafeteria juttatások 2019-ben.

Adóköteles béren kívüli juttatások

Adóvonzatuk: 32,5%
 • SZÉP kártya évente maximum 450.000.-Ft összegben
  SZÉP kártya - szállás: maximum 225.000.-Ft-ig
  SZÉP kártya - vendéglátás: maximum 150.000.-Ft-ig
  SZÉP kártya - szabadidő: maximum 75.000.-Ft-ig

PRÉMIUM Utalványkártya

Adóvonzata: 78,95%
 • nincsenek külön zsebek
 • korlátlanul adható
 • szinte mindenre elkölthető (szálláshely, vendéglátás, rekreáció, élelmiszer, üzemanyag, műszaki eszközök, egyéb termékek és szolgáltatások stb.)
 • külföldön is felhasználható

Juttatások adózása

Utalvány adózási szabályok

A cafeteria juttatás 32,5%-os adót von maga után, amennyiben a munkáltatónak sikerül a meghatározott összegkereteken belül maradnia. Ellenkező esetben 38,35%-os adóteherre számíthat az utalvány adózása során.

Ilyen esetek például
 • A munkáltató SZÉP kártyát biztosít; ám ha az meghaladja a megszabott keretösszeget, a fizetendő adóteher úgy 38,35%-ra növekszik.

Adómentes juttatások

Csökkentek a lehetőségek

Mindemellett akadnak olyan kedvezményes adózású és/vagy térítésmentes támogatások, amik az előző évhez képest nem változtak.

Ilyenek például
 • bölcsődei és óvodai ellátás
 • számítógéphasználatra adható juttatás
 • iskolarendszeren kívüli oktatásra adható juttatás

Az adómentes juttatások köre nagy mértékben csökkent, többek között a diákhitel törlesztésre adható támogatás adómentessége megszűnt. A lakáscélú támogatás(hiteltörlesztésre is) illetve a mobilitási célú lakhatási támogatás szintén elvesztette adómentességét. Így nagyobb az esély rá, hogy számos munkavállaló nem tudja megfizetni a hitelét vagy a növekvő albérleti költségeit.

Cafeteria juttatás akár adómentesen is

Velünk lehetséges

A cafeteria juttatás gondolatától is futkos a hideg a hátán? Ezek szerint Önt is érték már kellemetlen meglepetések a cafeteria adózása során. Bízza magát a Sponsoremre, az adómentes béren kívüli juttatások mesterére – és többé nem kell a magas költségektől tartania! Önt is remek ajánlatok várják!

Tudta, hogy léteznek olyan béren kívüli juttatások, amik után akár még adót sem kell fizetnie? A Sponsorem cafeteria kártya használatával nem csak az Ön élete lesz könnyebb, munkavállalói is hátradőlhetnek. Viszlát, ablakon kidobott plusz költségek, üdv nyugalom!

Ajándékozza meg alkalmazottait, akár adómentesen! Cafeteria juttatás mindössze pár kattintással!

A cafeteria kártyáról bővebben

Ha eddig nem volt lehetősége, most ajándékozza meg dolgozóit e-kártyáink valamelyikével! Az utalványt online felületünkön igényelheti, melyhez ügyfélkapus hozzáférést biztosítunk (mindenkinek személyre szólóan). A rendszernek köszönhetően így online nyomon követhetőek az egyenlegek.

Az utalvány feltöltésére év közben is lehetőséget biztosítunk. Aktiválásától számítva a feltöltött összeg a 2. év májusáig levásárolható. A hozzá kapcsolódó adminisztráció havonta csupán pár percet vesz igénybe. Kezelése egyszerű, egy bankkártyáéhoz hasonló. Számítógép-használati és oktatási utalványok közül választhat. A vásárlásokat az e-kártyával az ügyfélkapun keresztül vagy a kiválasztott weboldalra kattintva intézheti.


Bővebb információért keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!

Vegye igénybe Ön is a Sponsorem szolgáltatásait!


Cég adatai

Üzenet, megjegyzés